Klubb Impuls - since 2015

Klubb Impuls grundades som jazzklubb och är en av Göteborgs främsta scener att lyfta nyskapande ung jazz och improvisationsmusik.
Ändamålet med klubben är att vara en plats för spännande up and coming musik och en jämställd jazzscen i en trygg och välkomnande miljö!

För tillfället produceras klubben av Molly Göransson och Matilda Andersson med 
 Adrian Åsling Sellius och Maja Billman. 
Klubb Impuls arrangeras sedan 2020 i samarbete med och hos Frölunda kulturhus.

Klubb Impuls ambition är att förnyas, utforska och ge upplevelser av jazzmusikens olika uttryck. Punk, swing, noise, folk, rock, ljud. Allt kan rymmas i samma genre.
Jazzklubben drivs genom ideella kulturföreningen PULS som startades 2014 av en grupp unga som på olika sätt mött och fastnat för jazzens fantastiska mångsidighet och lekfullet.

Där tändes en glöd att skapa en ny klubb. En som aktivt verkar för att bli plats där publik i en inkluderande och väklomnande miljö får möta spännande jazz och improvisationsmusik och som även särskilt riktade sig mot unga. Ett långt publikarbete lade grunden för att bjuda in en yngre publik att ta del av en musik som kanske inte ligger nära till hans för alla. Den första konserten ägde rum 2015 på Frilagret i Göteborg och har sedan dess främst arrangerats på Kulturhus. 
Detta för att kulturhus är allas hus; en plats för alla åldrar; och där fokus ligger på kultur och möten!
 Klubb Impuls har också genom åren värderat samarbeten med föreningar och arrangörer med likande värderingar och samarbeten har gjorts med bl.a. Popkollo och Hoppet, Planeta festivalen och GMLSTN jazz. Arrangörsgruppen har förändrats löpande och med det möjilgjort ett föränderligt program med många olika artister och uttryck från Sverige och Internationellt.  Klubb Impuls är en plats att upptäcka nytt!
Klubb Impuls har huserat på Kulturhuset Frilagret, Kulturhuset Fängelset, Studio HPKSM, Nefertiti samt Frölunda Kulturhus. 

Vill du vara med och arrangera eller vara med på något annat sätt?
 Hör av dig!