Klubb Impuls - since 2015

Klubb Impuls är en av Göteborgs främsta scener att lyfta nyskapande ung jazz och improvisationsmusik med färmsta ändamål att vara en plats för spännande up and coming musik och en jämställd jazzscen i en inkluderande och mysig miljö!

År 2022 drivs klubben av Matilda Andersson, Sara Alexandersson och Emil Nilsson med fysiska konserter presenterade på Kulturhuset Fängelset i Göteborg.
Klubb Impuls ambition är att förnyas, utforskaande och att ge upplevelser av jazzmusikens olika uttryck. Punk, swing, noise, folk, rock, ljud. Allt kan rymmas i samma genre.

Jazzklubben drivs genom ideella kulturföreningen PULS som grundades 2014 av en grupp unga som på olika sätt mött och fastnat för jazzens fantastiska mångsidighet och lekfullet med engagemang för att skapa ett inbjudande rum för publiken att ta del av.Där tändes en glöd att skapa en ny klubb som aktivt verkar för att bli plats där publik i en inkluderande och välkomnande miljö får möta spännande jazz och improvisationsmusik och som även särskilt riktade sig mot unga. Ett långt publikarbete lade grunden för att bjuda in en yngre publik att ta del av en musik som kanske inte ligger nära till hans för alla. 
Den första konserten ägde rum 2015 på Frilagret i Göteborg och har sedan dess främst arrangerats på Kulturhus. Detta för att kulturhus är allas hus; en plats för alla åldrar; och där fokus ligger på kultur och möten! Klubb Impuls har huserat på Kulturhuset Frilagret, Kulturhuset Fängelset, Studio HPKSM, Nefertiti samt Frölunda Kulturhus. 

Klubb Impuls har också genom åren värderat samarbeten med föreningar och arrangörer med likande värderingar och samarbeten har gjorts med bl.a. Popkollo och Hoppet, Planeta festivalen och GMLSTN jazz. Arrangörsgruppen förändras löpande och har med det möjliggjort ett föränderligt program med många olika artister och uttryck från Sverige och Internationellt.  Klubb Impuls är en plats att upptäcka nytt!

Vill du vara med och arrangera eller delaktig på något annat sätt?Hör av dig!